Black sqaures converting SVG to GIF

Post any defects you find in the released or beta versions of the ImageMagick software here. Include the ImageMagick version, OS, and any command-line required to reproduce the problem. Got a patch for a bug? Post it here.
Post Reply
denious
Posts: 2
Joined: 2019-08-08T16:19:04+00:00
Authentication code: 1152

Black sqaures converting SVG to GIF

Post by denious »

Hi all,

My team has very little experience using ImageMagick, so please let me know what info I can provide to help figure this one out!

Using the .NET library - Magick.NET-Q8-AnyCPU 7.10.2 - we are converting SVGs to GIFs and get black rectangles instead of text. The only related bug I found online was related to flowed text, which we do not use.

Here's an example and it's source:
SVG download link: https://gofile.io/?c=IhnrQh

Image

Any ideas?

Thanks,
Denis
Last edited by denious on 2019-08-08T19:00:09+00:00, edited 1 time in total.
snibgo
Posts: 12159
Joined: 2010-01-24T06:01:33+00:00
Authentication code: 1151
Location: England, UK

Re: Black sqaures converting SVG to GIF

Post by snibgo »

Your link to the SVG gives "404 file not found".
snibgo's IM pages: im.snibgo.com
User avatar
fmw42
Posts: 25562
Joined: 2007-07-03T00:14:51+00:00
Authentication code: 1152
Location: Sunnyvale, California, USA

Re: Black sqaures converting SVG to GIF

Post by fmw42 »

The conversion works fine for me in IM 7.0.8.59 Q16 Mac OSX using Inkscape as the renderer.

Code: Select all

magick ce7bf218-a6c8-43ee-a0b4-bffd4eee421b.svg x.gif
ImageMagick can use one of 3 renderers for SVG: its own MSVG/XML, RSVG delegate and Inkscape in order of increasing best results. The default is MSVG/XML. So if you have not installed RSVG or Inkscape, you will likely be using MSVG. Try installing Inkscape on your system. ImageMagick will use that if it finds it.
denious
Posts: 2
Joined: 2019-08-08T16:19:04+00:00
Authentication code: 1152

Re: Black sqaures converting SVG to GIF

Post by denious »

Thanks for your replies! The issue was with RSVG not rendering the text because of missing fonts, all fixed now!
Post Reply